glitimas

„Biosala“ siūlo platų produktų be glitimo asortimentą

glitimasŠių dienų žmonės vis dažniau atkreipia dėmesį į maisto produktų pakuotes ir aktyviai domisi jų sudedamosiomis dalimis, stengdamiesi vartoti kuo ekologiškesnius, sveikesnius gaminius. Tai padeda išlikti energingesniais, valyti savo organizmą, gyventi ilgiau, kovoti su ligomis ar net atsikratyti papildomų kilogramų. Dažnai ant sveikesnio maisto pakuočių galima išvysti ženkliuką „be glitimo“. Tokių prekių ypač gausu Biosala parduotuvėje. Kas yra glitimas ir kodėl naudingiau vartoti produktus, neturinčius šios medžiagos? 

Glitimas – tai baltymas, esantis kviečiuose, rugiuose bei miežiuose. Jo galima rasti daugelyje kasdien vartojamų produktų: makaronuose, duonoje, įvairiuose kepiniuose. Nors didžiajai daliai žmonių šis baltymas problemų nesukelia, pasitaiko atvejų, kai tokie baltymai iššaukia alergines reakcijas, kurios pasireiškia plonajame žarnyne. Pastarojo gleivinėje pradeda nuolat atsinaujinti uždegimas. Manoma, kad jautrumas glitimui gali būti ir tokių ligų kaip diabetas, skydliaukės sutrikimai, priežastimi. Būtent todėl Biosala kruopščiai atrenka ekologiškus produktus, neturinčius šios medžiagos ir stengiasi savo klientams pasiūlyti kuo platesnį asortimentą.

Internetinėje parduotuvėje Biosala galite rasti įvairių kruopų, miltų, dribsnių, kepinių, duonos, makaronų, sveikuoliškų batonėlių ir kitų produktų, kuriuose nėra glitimo. Tai ypač naudinga žmonėms, sergantiems Celiakija. Jie paprasčiausiai negali pilnai suvirškinti kviečiuose esančių baltymų. Kai žarnyne skaldomi kviečių baltymai – jie skyla iki amino rūgščių. Dvi amino rūgštys – prolinas ir gliutaminas sulipina baltymo dalis, todėl jos tampa itin kibios.

Šios problemos nesukelia ryžiuose esantys baltymai bei avižos. Tačiau neigiama reakcija gali pasireikšti, jei vartojate avižines kruopas, o jūsų skrandis yra labai jautrus. Glitimui alergiški asmenys taip pat gali saugiai vartoti kukurūzus, sorgo bei sorų kruopas.

Jei norite patikrinti, kaip jūsų kūnas reaguoja į šią medžiagą, Biosala siūlo tiesiog išmėginti dietą, kurios metu atsisakysite produktų, turinčių glitimo. Tai darykite bent keletą savaičių, kurių metu galėsite stebėti savo sveikatos pakitimus. Po eksperimento vėl valgykite glitimo turinčius produktus ir atkreipkite dėmesį į tai, kaip reaguos jūsų organizmas. Priėmus šį iššūkį, vertėtų valgyti šviežią, natūralų maistą arba Biosala siūlomus produktus be glitimo. Didelė tikimybė, kad po eksperimento pastebėsite teigiamus pasikeitimus: turėsite daugiau energijos, jūsų oda taps švaresnė, atsilaisvins nosis ir t. t.


Comments

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *