- Valgykite maistą, kuriame gausu proteinų, kad odelės aplink nagus būtų sveikos.
- Hidrochlorido rūgščių trūkumas sukelia nagų skilinėjimą.
- Kai trūksta vitamino B12, nagai išsausėja, nago plokštelės patamsėja, o jų kraštai apsidaro nelygūs.
- Maistas, kuriame gausu cinko, apsaugo nuo baltų dėmelių ant nagų.
- Blogas sočiųjų rūgščių virškinimas sukelia odelių aplink nagus paraudimą.
- Nagams būtina siera ir silikonas. Jų gausu brokoliuose, žuvyje ir svogūnuose.
- Nagams naudingo biotino gausu sojoje, alaus mielėse ir grūduose.
- Gerkite daug vandens ir natūralių sulčių.
- Kaip įmanoma dažnai gerkite šviežiai spaustas morkų sultis – jos paturtina organizmą ir nagus kalciu ir fosforu.
- Jei nagai yra sausi ir lūžinėjantys, naudokite vitaminą A ir kalcį.
- Nagams, kurie šerpetoja, naudingas maistas, kuriame gausu proteinų, vitamino C ir folio rūgšties.
- Papildykite savo racioną spirulina – natūraliu nagų stiprybės šaltiniu.
Parašykite komentarą